• Dekeyser Orthopedie Steunzolen West-Vlaanderen
  • Dekeyser Orthopedie Steunzolen West-Vlaanderen

Maatwerk steunzolen op doktersvoorschrift

Bent u op zoek naar een specialist in steunzolen op maat? Orthopedie Dekeyser uit Torhout biedt al 40 jaar een oplossing op maat, in eigen atelier vervaardigd.

Steunzolen op maat: voor wie?

Steunzolen op maat bieden een oplossing voor een waaier aan voetklachten zoals pijnlijke voorvoeten, overmatige eeltvorming, metatarsalgie, bursitis of hamer- of klauwtenen, maar ook hallux rigidus, hallux valgus, platvoeten, knieplatvoeten, holvoeten, hielspoor, fascitis plantaris en peesontstekingen zoals achillespeesontsteking, tibialis posterior of -anterior tendinitis. Daarnaast zijn maatwerksteunzolen ook aangewezen bij het oplossen van problemen zoals shins-split, pijnlijke knieën, rugklachten of beenlengteverschillen.

Werkwijze Orthopedie Dekeyser uit Torhout

Orthopedie Dekeyser vervaardigt steunzolen aan de hand van de gipstechniek. Zo geniet u van een lichte en dunne steunzool, waardoor u die ook kan gebruiken in dansschoenen of voetbalschoenen.


Steunzolen op maat of sportsteunzolen in 7 stappen

  • Blauwafdruk tijdens de maatname voor een duidelijke weergave van de drukpunten en statiekafwijkingen

  • Inventarisatie van eventuele pijnklachten zoals heup-, knie-, enkel- en voetproblemen.

  • Bewegingsanalyse van uw sportactiviteiten en beweging op het werk.

  • Analyse van uw medische geschiedenis en ingrepen.

  • Stapanalyse en analyse van eventuele slijtage aan de loopzool van uw schoenen.

  • Advies over het meest geschikte type schoeisel voor uw voetprobleem.

  • Grondig voetonderzoek waarbij onder andere de correctiemogelijkheden in kaart worden gebracht, samen met een controle van de mobiliteit in diverse gewrichten.

Orthopedie Dekeyser giet de gipsafdruk op met plaaster en schuurt die na het ontmantelen bij om over een exacte kopie uw voeten in hun meest correcte positie te beschikken. Uw steunzool wordt vacuüm geperst op de gips-positieve afdruk en na afkoeling opnieuw geschuurd.

Na toevoeging van eventuele uitsparingen of drukontlastende elementen, worden de steunzolen bekleed met een deklaag naar keuze die past bij hun functie.

Onderhoudstips voor steunzolen op maat

Een goed onderhoud is belangrijk voor een langere levensduur van uw steunzolen. Dit zijn dé tips voor een perfect steunzolen onderhoud:

- Laat uw steunzolen af en toe een nacht luchten en drogen buiten uw schoenen.
- Behandel lederen steunzolen met een voedende crème.
- Gebruik een licht vochtige doek om kunststof steunzolen schoon te maken.
- Maak komaf met vervelende geurtjes door uw steunzolen gedurende 24 uur in een afgesloten zakje in de diepvries te leggen.

Bent u op zoek naar vakmensen voor uw steunzolen op maat of sportsteunzolen? Contacteer Orthopedie Dekeyser in Torhout voor de vervaardiging van steunzolen op voorschrift in kurk, leder, EVA, carbon of vorm-accepterende en antibacteriële materialen voor diabetici.

Contacteer Ons